-

31 Temmuz 2009 Cuma

!!Twilight'dan Çıkarılmış Sahnelerin Sözleri!!

Catherine Hardwicke Anlatıyor..

Catherine Hardwicke: Bu sahne de Edward’ ın ailesi onun Bella’ dan bu kadar etkilenmesi konusunda pek de emin değiller ve düşüncelerini paylaşırlar.
((Araba Sahnesi))
Emmett: (Arabaya vurarak) Edward!
Emmett: Edward, O bizden biri değil!


Catherine Hardwicke: Bir tane daha küçük eğlenceli sahne vardı hazırladığımız ve benim kitaptan en çok sevdiğim cümleleri de içeriyordu. Onları da filme ekleyebilmeyi isterdim ama şimdi seyretmeniz için buradalar. Bu sahne ayrıca Kristen’ in de en sevdiği sahne.

Edward: Bella, artık gerçekten ormanda yalnız başına dolaşmaman lazım. En azından yanında ben yokken.
Bella: Kendimi koruyabileceğimi düşünmüyor musun?
Edward: Koruyamayacağını biliyorum ve bazen ben etraftaki en tehlikeli şey değilim.
Bella: Waylen’ ı öldürenler başka vampirlerdi, değil mi?
Edward: Hah! Sadece daha dikkatli olabilir misin?
Bella: Belki araba bana çarptığında aslında benim sıram gelmişti.Balki kaderle dalga geçiyorum.
Edward: Bella, senin sıran ben seni ilk gördüğüm gün gelmişti.
Bella: Gerçekten benim tadımı merak ediyor musun?
Edward: Eveeet!
Edward: Seni kırılgan küçük insan!

Catherine Hardwicke: Eğer Dr. Cullen ve Esme’ yi seviyorsanız bu size küçük bir iyilik.

Edward: Sıkı tutunsan iyi olur, spider monkey!
Esme: Onu yaşama geri döndürdü.
Carlisle: Çok uzun süre yalnız kaldı. Bu nasıl iyi olabilir ki?
Esme: Alice’ in daha önce de yanıldığı oldu.
Carlisle: Biliyorum
Esme: Carlisle, Bella onun istediği kişi. Bir şekilde yürüyecek bu.
Carlisle: Sen ümitsiz bir romantiksin.

Nikki Reed: Neden Kızlar Robert Pattinson’ı Seviyor?




Nikki Reed Alacakaranlık’tan rol arkadaşı olan Rachelle Lefevre’yi kaybetmek hakkında birşey bilmiyor olabilir, ama onun hayranların neden rol arkadaşı Robert Pattinson için ayılıp bayıldıkları hakkında oldukça iyi bir fikri var.
Halen Lefevre’nin yerine serinin üçüncü filmi olan Tutulma’da Bryce Dallas Howard’ın oynayacak olması haberleri tazeyken, filmde vampir Rosalie Hale’i canlandıran Reed PEOPLE dergisine kendisinin henüz Lefevre ile konuşmadığını söyledi. Bu haberlerin gündeme düştüğü Çarşamba gününün gecesi Batı Hollywood – Nobu’da Express TXT L8TR Kampanya partisinde karşılaştığımız Reed; “Bunun program çakışması dışında bir nedenden kaynaklanması konusunda hiçbir şey bilmiyorum.” dedi.
Summit Entertainment Perşembe günü filmde kötü vampir Victoria’yı Lefevre yerine Howard’ın canlandırması kararını savundu ve buna Lefevre’nin Dustin Hoffman ile çekeceği “Barney’s Version” filminin çekim programı ile Tutulmanın çekim programının çakışmasından kaynaklandığını bildirdi.
Ancak kesin olan birşey var ki: hayranlar kendilerini o kadar çok adadıkları için kimse Edward Cullen rolünü oynayan Robert Pattinson’ı değiştiremez. Reed Robert’in neden bu kadar çok hayranı olduğu konusunda şunları düşünüyor. “Rob biraz feminen bir görünüme sahip ve ben genç kızların kadınlara benzeyen erkeklerden hoşlandığını düşünüyorum”

%%YarRıŞmaLaRın BiRiNciSi%%

Gelmiş geçmiş en çekici 14 vampiri seçmiş ve bunları okuyucuların oylamasına sunmuş.
Elbette Robert da Edward Cullen rolü ile listede…









''ROBERT PATTINSON '' Alacakaranlık’ta Edward Cullen (2008)

Vampirler kötü olduklarında seksidirler, bunu böyle biliyoruz. Ama artık vampirler iyi olduklarında ve sizin yatağınızda otururken veya size bir öpücük verirken, içgüdülerini kontrol etmeye çalıştıklarında çok daha çekiciler. İşte bu genç kızlara (ve yetişkin kadınlara) en çekici gelen vampir.”

^^EtkİLenMeyEn YoKKiii^^


Alacakaranlık fırtınası herkesi o kadar çok etkiledi ki, üreticiler de bu durumu her alanda değerlendirir oldular…
İşte şimdi de tebrik kartları çıkmış piyasaya. Özellikle Sevgililer Günü ve Doğumgünleri için olanlar çok tutulacağa benziyorlar… Ama bunları sanırım biz kızlar birbirimize göndereceğiz, sevgililerin bu kartları alıp bizlere atacağına dair büyük tereddütlerim var…

##KriSTen SteWaRT##




Adı Soyadı: Kristen Stewart
Doğum Tarihi: 09 Nisan 1990
Ülke: ABD
Mesleği: Oyuncu


Los Angeles, Kaliforniya'da doğmuş ve büyümüştür. Babası FOX televizyonunda yapımcıydı. Halen ailesi ile birlikte Kaliforniya'da yaşamaktadır.

Sanat hayatına 1999 yılında televizyon yapımları ile başlamıştır. Panic Room filminde Jodie Foster'ın şeker hastası kızı rolü ile sinema dünyasına adımını atmıştır. Bu filmdeki başarısından sonra Cold Creek Manor isimli diğer bir gerilim filminde rol verilmiştir. Bu film gişede istenen başarıyı yakalayamamıştır. Stewart bunun sonrasında
birkaç filmde daha rol almıştır
.

Rol Aldığı Filmler

Twilight 2008 - Oyuncu
Jumper 2008 - Oyuncu
Into The Wild 2007 - Oyuncu
Messengers 2007 - Oyuncu
In the Land of Women 2007 - Oyuncu
Cutlass 2007 - Oyuncu
Zathura: Bir Uzay Macerası 2005 - Oyuncu
Konuş Benimle 2004 - Oyuncu
Yakala Şu Kızı 2004 - Oyuncu
Panik Odası 2002 - Oyuncu
The Safety Of Objects 2001 - Oyuncu

##RoBert PaTTinson##



Robert Pattinson


Doğum adı :
Robert Thomas-Pattinson
Doğum :
13 Mayıs 1986 (1986-05-13) (23 yaşında)Londra, İngiltere
Diğer Adları :
Thomas
Aktif Yılları :
2004-günümüz

Rol Aldığı Filmler :


Alacakaranlık
Yeni Ay
Harry Potter ve Ateş Kadehi
Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı
Ring of the Nibelungs
The Haunted Airman
The Bad Mother's Handbook
How To Be
Little Ashes


Londra’lı olan Robert Pattinson 13 Mayıs 1986 tarihinde doğmuştur. Müziğe karşı yeteneği olan Robert’ın çok iyi gitar ve piano çaldığı bilinmektedir.

Robert oyunculuğa ilk 15 yaşlarında amatör olarak başlamıştır. Daha sonra Barnes Tiyatro Klubüne katılmış ve Macbeth, Anything Goes ve Tess of D’Urbevilles oyunlarında sahne almıştır. Robert’in beyazperdede ilk aldığı rol Alman yapımı bir televizyon filmi olan The Ring of Nibelungs filmindeki Nibelungs’tur. (Film ayrıca Alacakaranlık Krallığı olarak da bilinmektedir.) Daha sonra bir Reese Witherspoon filmi olan Vanity Fair’de Rawdy Crawley rolünü oynamıştır.

Robert 2003 yılında Harry Potter filmlerinden dördüncüsü olan Ateş Kadehi filminde Cedric Diggory rolünü oynamıştır. Robert 2003 yılının sonlarına doğru Mike Newell ile tanışmış, Cedric rolü için görülen ilk kişi olmuş ve bu görüşmeden sadece bir hafta sonra rolü aldığı kesinleşmiştir.

Sınırsız cazibesi ile gelecekte beyazperdede daha fazla görmeyi beklediğimiz Robert Pattinson, 2005 yılında Times Online tarafından “Yarının İngiliz Yıldızı” seçilmiştir.

Pattinson Harry Potter’ın ardından yeteneklerini iki İngiliz televizyon filminde rol alarak geliştirdi. İlk film olan The Haunted Airman’de, II. Dünya Savaşında sakat kalan bir pilot olan Toby Jugg’ı canlandırarak başrol oynadı. Jugg, akıl sağlığında bozulmalara neden olan halüsinasyonlar gören kompleks bir karakterdi.

İkinci film olan The Bad Mother’s Handbook’ta Daniel Gale olarak küçük bir rol aldı. Pattinson kendi tuhaflık anlayışını kullanarak karaktere gerçeklik kazandırmıştır.

Pattinson oyunculuk kariyerini güçlendirmeye İngiliz yapımı olan; The Daisy Gili tarafından yönetilen kısa film Summer House ve Oliver Irving tarafından yönetilen sinema filmi How to Be ile devam etti.

Robert How to Be’de artık yapısı iyice bozulmuş ailesi ile birlikte yaşayan, problemli 20’li yaşlardaki Art’ı oynayarak kendi müzik yeteneğinden faydalanmıştır.

Küçük roller aldıktan sonra Pattinson, Stephenie Meyer tarafından yazılan aynı isimli kitaptan uyarlanan Twilight filminde vampir Edward Cullen rolünü oynamak üzere anlaşmıştır. Pattinson Ağustos ayında Teen Hollywood.com’a Twilight filmi öncesi konu hakkında bilgisi olmadığından bahsetmiştir.

Yakışıklı oyuncu “Kitapları senaryo elime verildikten sonra okudum. Daha önce isimlerini dahi duymamıştım. Daha sonra biz filmi çekmeye başladık ve konu büyüdü, büyüdü ve büyüdü ve herkes kitapları öğrendi, bu gerçekten çok garip ve beklenmedik bir durum.” demiştir.

Kitabın hayranları Robert Pattinson’ın Edward Cullen’ı oynayacağın duyduklarında ani karşı çıkmalar boy gösterdi. Bu konudaki eleştiriler Robert’ın hayal ettikleri Edward rolu için yanlış olmasından, kitabın rakibi kabul edilen Harry Potter serisinde rol almış olmasına kadar uzandı. Ancak, ilk fragmanın yayınlanmasından sonra hayran görüşleri olumlu yönde değişmeye başladı. İkinci fragmanın yayınlaması ise Pattinson’ın çılgınca desteklenmesini arttırdı.

Ancak rüzgarın yönünün değişmesine rağmen, Pattinson ona bu filmin yılın en çok ilgi duyulan filmi olması konusundaki görüşleri sorulduğunda, çok açık sözlülükle “Ben halen buna inanamıyorum. Sadece çok garip. Her zaman dehşete düşmüş gibiyim, telaşlanmakta üzerime yoktur.” demiştir.

Pattinson’ın devam eden açık sözlülüğü hayranlarını gelecek olan filmleri konusunda daha da meraklandırmıştır. Pattinson’ın bugüne kadar yaptığı işlere bir göz attığımızda, onun Little Ashes filminde şair Federico Garcia Lorca ile homoseksüel bir ilişkisi olduğu söylentileri ile anılan ressam Salvador Dali’yi canlandırdığını görmek beklenmedik bir durum olabilir. Bu rol, Robert Pattinson’ın ünlüler dünyasına katılmasına neden olan Büyücü Cedric Diggory ve Vampir Edward Cullen rollerinden çok farklıdır.

Pattinson Şubat ayında bir İngiliz Dergisine böyle tartışmalı bir rolü almaya nasıl karar verdiği konusunda şunları söylemiştir; “Bazı insanların biraz şaşıracağını düşünüyorum. Ama şirin, liseli genç rollerine saplanıp kalmak istemedim, veya bir şekilde bir çeşit karikatüre dönüşeceğimi biliyordum. Dali’yi oynamak benim için tam anlamıyla bir dönüm noktası oldu. Bu rol benim alıp almamayı ciddi anlamda düşündüğüm ilk rol. Film çekilirken Dali’yi takıntı haline getirmiştim, ve onun yaşamı hakkında bulabildiğim herşeyi okudum. Çok garip ve karmaşık bir adamdı, ancak sonunda onunla bir benzerliğimin olduğunu hissettim. Dali aslında aşırı derecede utangıçtı.”

Ve insanlar Robert Pattinson’ı ve onun işine olan sadakatini farketmeye başladılar. 2005 yılında Pattinson ile diğer ünlü aktörler arasında karşılaştırmalar yapılmaya başlandı. Teen People dergisi Cedric Diggory portresinden sonra Robert’ı bir sonraki Jude Law olarak tanımladı, ve geçtiğimiz günlerde Movie-Fanatic Pattinson’ı Heath Ledger ile kıyaslayıp, aşağıdaki yorumda bulunmuştur: “Ledger ,meslektaşları ve film endüstrisinden, dürüstlüğü ve ajansların ona verdikleri sevimli – genç rollerine boyun eymediğinden dolayı saygınlık kazanmıştı. Robert de Ledger’ın yolundan, zor yoldan, gitmeyi seçmiş görünüyor. Oynadığı rolleri, onu gerçek yeteneği ve görüşü olmayan bir yakışıklı oyuncu olarak eleştirenlere bir cevap olarak seçtiğini düşünüyorum. Vizyona girecek olan Little Ashes, tıpkı Brokeback Mountain (Brokeback Dağı) gibi homoseksüel bir tema işliyor. İki film arasında parallellikler olabilir, ancak ben her iki filmin de benzersiz olduğunu ve ilişkilere farklı bakış açıları getirdiğini düşünüyorum.”

Pattinson, Jude Law ve Heath Ledger ile kıyaslanan bir aktör olarak, almaya devam ettiği riskler ve rollerindeki derinlik için elbetteki uluslararası beğeni kazanacaktır. Ve Little Ashes, Robert Pattinson’ın film dünyasında büyük bir oyuncu olarak tanınması için çok önemli bir rol oynayacaktır.

Eylül 2008 itibari ile Robert Pattinson bir oyuncu olarak ödüller almaya başladı. Fransa’da yapılan Strasbourg Film Festivali’nde “How to Be” filmindeki Art karakteri ile En İyi Aktör ödülünü aldı. Ayrıca Ekim 2008’de Hollywood Film Festivali Ödül Komitesince Yeni Hollywood Ödülü’ne layık görüldü.

2009 yılının başları Robert’ın kariyeri hakkında yeni haberler getirdi. Daha önce kadroda olacağı söylenen “Parts Per Billion” filminden, fim çekimlerinin Yeni Ay filminin çekim programı ile çakışması üzerine çıkarıldığı bildirilmiştir.

Eclipse'de Yeni Victoria...





Oyuncu Rachelle Lefevre’nin canlandırdığı Victoria rolünü Tutulma filminde Bryce Dallas Howard canlandıracak. Summit Entertainment bugün stüdyonun yapımını gerçekleştireceği Alacakaranlık Serisi: Tutulma isimli filminde “Victoria” rolünü Bryce Dallas Howard’ın canlandıracağını açıkladı. Alacakaranlık serisinin diğer iki filmi olan Alacakaranlık ve Yeni Ay filminde Victoria’yı canlandıran Rachelle Lefevre, yaptığı başka film anlaşmaları yüzünden programını ayarlayamadığı için üçüncü filmde rol alamayacak. Tutulma’nın çekimleri Ağustos ayında Vancouver’de başlayacak.

30 Temmuz 2009 Perşembe

##RoBeRT PaTTinSoN BiYoGrAFi##




Tam İsmi:Robert Thomas Pattinson
Lakapları: Rob, RPattz, Spunk Ransom
Doğum Tarihi: 13 Mayıs 1986
Doğum Yeri:Londra, İngiltere
Saç Rengi: Kahverengi
Göz Rengi: Mavi/Gri
Boyu: 185 cm
Ebeveyleri: Annesi Clare, babası Richard
Kardeşleri: Lizzy ve Victoria isimli iki ablası vardır
Çaldığı müzik aletler: Piano ve Gitar
Tiyatro Klubü: Barnes Tiyatro Klubü, Londra
Tiyatroda oynadığı roller: Macbeth, Anything Goes, Our Town, ve Tess of the D’Urbevilles
Sinemada oynadığı roller: The Ring of the Nibelungs, Vanity Fair, Goblet of Fire, The Haunted Airman, The Summer House, The Bad Mother’s Handbook, How To Be, Little Ashes, Twilight
Örnek aldığı aktörler:Jack Nicholson

Biyografi:


Robert Pattinson 13 Mayıs 1986 yılında Londra, İngiltere'de doğdu. Spor konusunda yüksek tecrübesi olan bir spor adamı. Özellikle futbol, ski ve snowboard yapmaktan hoşlanıyor. Ayrıca müzikten de çok hoşlanıyor ve gitarla klavye çalan yetenekli bir müzisyen.
Ateş Kadehi oyuncu kadrosuna, Üçbüyücü Turnuvası'nda Hogwarts'ı temsil edecek olan Cedric Diggory rolüyle katılıyor. Turnuvada kendisine son dakikada gizemli bir şekilde katılan isim elbette Harry Potter.
19 yaşındaki Pattinson profesyonel kariyerine kısa süre önce Uli Edel'in yönettiği, Sam West ve Benno Furmann'ın başrolde yer aldığı "Sword of Xanten"le başladı.
Robert, bunun öncesinde, Barnes Tiyatro Grubu'nun bir üyesiydi ve Thornton Wilder'ın yönettiği "Our Town"da George Gibbs karakteriyle başrol oynamıştı. Robert, ayrıca, Cole Porter'ın yönettiği "Anything Goes"da Lord Evelyn Oakleigh", ve "Tess of the D'Urbevilles"de de Alec rollerini üstlendi. Genç oyuncu, kısa süre önce ise, OSO Sanat Merkezi'nde "Macbeth"te Malcom'ı oynadı.

27 Temmuz 2009 Pazartesi

#Twilight Avatarları#