-

27 Ağustos 2009 Perşembe

Yeni Ay’ın tagline’ları yayınlandı

Dün itibariyle, New Moon -Yeni Ay- tanıtımlarında, afişlerinde ve dvd coverlarında kullanılması muhtemel olan tagline’ları yayınladı. Yayınlanan 5 tagline, büyük ihtimalle filmin sloganları olarak geçecek.


  • It will be as though I never existed. (Sanki hiç varolmamışım gibi.)

  • Forbidden to Remember; Terrified to Forget… (Hatırlamak yasak, unutmak korkunç…)

  • Somewhere, a clock is ticking. (Bir yerlerde zaman işliyor.)

  • When you can’t be with the one you love, will you stay with the one who loves you? (Sevdiğin tek kişiyle olamadığında, seni seven tek kişiyle kalabilir misin?)

  • Love Bites Back (Aşk yeniden ısırıyor)

Bu arada merak edenler için Twilight‘ın (Alacakaranlık) tagline’larını da vereyim.


  • The Forbidden Fruit Tastes the Sweetest (Yasak meyve en tatlı olandır)

  • Forever Begins Now. (Sonsuzluk şimdi başlıyor.)

  • Nothing will be the same. (Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.)

  • Only a vampire can love you forever. (Sadece bir vampir sonsuza kadar sevebilir.)
  • When you can live forever what do you live for? (Sonsuza kadar yaşayabildiğinde ne için yaşarsın?)

New Moon Yeni Promo Fotografları









Vampirler...


Charles : Avrupalı göçebe bir vampirdir. Volturinin şahidi olarak geliyor. Yeteneği kişinin doğruyu söyleyip söylemediğini anlamaktır.
Eleazar : İnsanların ve vampirlerin sahip olduğu yetenekleri görebilmek.
Kate : Kişi ona dokunduğunda elektrik çarpmış gibi acı çekiyor.
Maggie : Yalan söylediğini anlayabiliyor.
Benjamin : 4 elementi (hava, ateş, su, toprak) bükebiliyor. Bu 4 elemente hükmedebiliyor.
Alistair : Demetri gibi bir iz sürücüdür. Herkesten nefret ediyor ve yalnız yaşıyor.
Zafrina : Karşısındaki kişiye istediği bir ilüzyonu göterebiliyor.Yani kişiye başka bir ortamda başka bir yerdeymiş izlenimi veriyor.Bu görüntü o kadar gerçek ki orada olduğuna inanabiliyorsun.
Siobhan : Bir yeteneği olduğunu düşünmüyor ama gerçekten iyi konsantre olduğunda olayları etkileyebiliyor.
Jane : Düşüncelerinde sana inanılmaz acılar çektirebiliyor. Yandığını hissediyorsun, bu acı dünya üzerinde tanımlayamayacağın kadar yüksek seviyede. Odaklandığında sadece bir kişi üzerinde gücünü kullanabiliyor. Volturi ekibinden bir vampir.
Alec : Jane’in ikizi. O da Volturi ekibinden bir vampir. Onun gücü jane’in gücünün antidot’u gibi, yani o sana hiç birşey hissettirmiyor. Ne acı , ne görme , ne duyma , ne koku alma tüm hislerini kesiyor. Seni tamamen savunmasız bırakıyor. Saldırının ne yönden kimden geleceğini bilmiyorsun. Karanlıkta yalnız başına kalmış gibi hissediyorsun. Odaklandığında ortamda buluna herkesin duyularını kesebiliyor. Bu yüzden jane’den daha tehlikeli.
Aro: Edward gibi o da düşünceleri okuyabiliyor. Ama Edward’dan ayrılan özelliği odaklandığında sadece bir kişini düşüncelerini duyabilmesi, Edward ortamdaki herkezin düşüncelerini okuyabilmekte, dokunduğu kişinin anılarınıda görmekte. Volturi ekibinden bir vampir.
Demetri: James gibi o da bir avcı iz sürücü, Dünyanın en iyisi. Seni istediği her ortamda bulabilir. Volturi ekibinden bir vampir.
Renata : Aro’nun koruması . Karşıdan gelen saldırıları başka yöne yönlendirmek için bir çeşit kalkanı var ve isterse bu kalkanı 3-5 metre uzağa itebilir ve sana kimse saldıramaz. Aro’nun malı olduğundan sadece aro’yu korumakla görevli. Volturi ekibinden bir vampir.
Heidi : Güzelliği ile dikkat çekici bir kadın. Volturinin yanına beslenmeleri için bir grup insan getirmekle görevli . Ona balıkçıda denebilir, turistleri gezi yapmak bahanesi ile peşine takıp volturiye getiriyor.
Marcus : İnsanların vampirlerin arasındaki ilişkiyi bağı görebiliyor. Volturi ekibinden bir vampir.
Chelsea : Marcus gibi kişiler arasındaki bağı ilişkiyi okuyabilyor ama ayrıca bu ilişkiye etkide edebiliyor. Kişileri birbirinden döndürebiliyor yani ilişkilerini bağlarını bozabiliyor. Temel görevi Aro’ya insanların ne hissetiğini söylemek ve suçlu ile suçsuzun ayırt edilmesine yardımcı olmak. Aro’nun ilgilendiği bir vampir olduğunda Chelsea o vampiri etkileyerek onu Volturiye katılmasına yardımcı oluyor.
Bella : Kendine has bir kalkanı var. Bu kalkan sebebi ile ona hiçbir vampirin yeteneği etki edemiyor. Ama bu kalkan biraz mental bir kalkan yani beyninde bitiyor olay. Edward onun düşüncelerini okuyamıyor , Jane ona acı çektiremiyor. Aro’da onun düşüncelerini okuyamıyor, bu özelliği insankende vardı. Vampir olunca Eleazar sayesinde geliştirdi. Artık bu kalkanı istediği kadar geri itip çevresindeki vampirlerin güçlerini etkisiz hale getirebiliyor. Sevdiklerinide koruyabiliyor böylece. Vampirler arasında gücü en sıradışı olan vampir Bella.
Edward : İnsanların ve vampirlerin düşüncelerini okuyabiliyor. Etrafında bulunan herkezin düşüncelerini aynı anda duyabilir. Tek kişinin düşüncesini okuyabilmek için ona odaklanıyor. Okuyamadığı tek kişi Bella.
Alice : Odaklandığı kişinin geleceğini görebiliyor. Odaklanmasada bazen geleceğin onlara ne getireceğini görebiliyor. Bu görüntüler değişken. Kişi kararını vermişse kesinleşiyor ama karar değiştirirse gelecekte değişiyor. Alice bu değişimide görebiliyor.
Jasper : Ortamda bulunanların ruh hallerini hissedebiliyor ve ortamı isterse sakinleştirebilip isterse coşturabiliyor, kızgın birine sakinlik verebiliyor.

17 Ağustos 2009 Pazartesi

New Moon (Yeni Ay) Röportajı: Bölüm 2

New Moon (Yeni Ay) Röportajı: Bölüm 1

NeW MoON KamErA ArKaSı...

16 Ağustos 2009 Pazar

KitAp KaPaKLaRınInN AnlAmLaRı...


YASAK MEYVE = Yasak Aşk Bağlantısı.
Edward’ın Bella’yı sevmesi kesinlikle yasak çünkü ona çok fazla zarar verebilir hatta öldürebilir bile. Ama Edward, Bella’dan uzak duramıyor… Elmayı tutan ellerin anlamı da Edward’ın ellerindeki aşk…
ÖLEN ÇİÇEK

Bu da Bella’yı simgeliyor. O çiçeğin normalde, mutluyken, çok güzel gözükmesi gerekiyor. Ama Edward Bella’dan ayrıldığında, bella yaşamın hiçbir anlamının kalmadığını düşünüyor bu da onun mutlu bir çiçekten ölmek üzere olan bir çiçeğe dönüşmesine neden oluyor diyebiliriz.

KIRMIZI KURDELE
Bella’nın Edward’a olan bitmez aşkını ve Jacob’a olan aşkını simgeliyor. (Ki kırmızı aşk rengidir bilindiği gibi)Bella’nın Edward ve Jacob arasında bir seçim yapması gerekiyor ve tabiki Edward’ı seçiyor ama kurdelenin tam kopmamış olması da Jacob’la arkadaşlığını hala devam ettirmek istemesi anlamına geliyor.


Bella’nın en zayıfken en güçlü kişi haline gelmesi…

Bella vampire dönüşmeden önce kitaptaki en zayıf karakterdi.Bu da arka taraftaki kırmızı piyonla gösterilmiş.Piyon – satrançtaki en zayıf taşKırmızı renk – Bella’nın kanını simgeliyor.
Ama Edward onu vampire dönüştürdükten sonra tüm Cullenlar arasında en güçlü kız haline geliyor ve bu da önde duran beyaz (kan yok) vezirle, yani satrançtaki en güçlü taşla simgeleniyor.

Kore’de Twilight Kitapları Kapakları...



Twilight serisinin Kore’de satışa sunulan kitaplarında bizim alıştığımız kitap kapakları değilde,anime tarzı Twilight kapakları kullanılmış.

Eclipse (Tutulma) Filminden Gelişme: Xavier Samuel Kadro’da



Kulislerden gelen haberlere göre ortamlarda pek tanınmayan Xavier Samuel adlı Avusturyalı oyuncu Twilight (Alacakaranlık) ‘ın devamı olan üçüncü filmi Eclipse (Tutulma) ‘de rol alacak.

Aktör, Bella’yı öldürmek için Victoria’ya katılan Riley adında yeni vampire dönüşmüş bir karakteri canlandıracak. Victoria, Riley’in kendisine dayanamamasından yararlanarak onu yoldan çıkarmaya çalışacak.

Film büyük ölçüde Bella Swan (Kristen Stewart) ‘nın, Kurt adam Jacob Black (Taylor Lautner) ve Vampir Edward Cullen (Robert Pattinson) arasında vereceği kararı işliyor.

Samuel’in Newcastle, September ve Road Train gibi birbirinden farklı Avustralya filmlerinde adı geçiyor, fakat bu film onun ilk ABD filmi olacak.

15 Ağustos 2009 Cumartesi

Comic Con 2009 : New Moon Basın Konferansı ( Türkçe Alt Yazılı )

New Moon : Volturi'ye İlk Bakış...



New Moon Volturi ekibinden birkaçının beraber olduğu ilk posteri yayınlandı. Yayınlanan poster Aro, Marcus, Caius, Jane ve Alec karakterlerinden oluşuyor.

Volturi ekibini oluşturan oyuncular;

Aro :
Michael Sheen
Marcus : Christopher Heyerdahl
Caius : Jamie Campbell Bower
Jane : Dakota Fanning
Alec : Cameron Bright

New Moon: Edward ve Bella’nın Posteri Yayınlandı...

20 Kasım 2009′da vizyona girecek olan Alacakaranlık serisinin ikinci filmi New Moon (Yeni Ay)’ın Edward Cullen (Robert Pattinson) ve Isabella Swan (Kristen Stewart)’ın karakter posterleri yayınlandı.


The Twilight Saga: New Moon – Edward Cullan Posteri



The Twilight Saga: New Moon – Isabella Swan Posteri

MidNigHT SuN ( GeCe YaRıSı GünEşİ )

Stephenie Meyer‘ın yazmakta olduğu kitap...


Kitap Edward‘ın ağzından anlatılıyor. 12 bölümü internete sızdığından dolayı Stephenie Meyer yazmayı bıraktığını söylemişti. Ama daha sonra eline kalemi alıp yazıyormuş. Kitap bittiğinde satışa sunulacakmış. Kitapta Bella’nın ağzından anlatıldığında çok fazla duygu içermemesine rağmen Edward’ın ağzından anlatıldığında bir çok duyguyu barındıracağı söyleniyor. Bizde büyük bir heyecanla bu kitabı bekliyoruz…



Kitap’tan Alıntı:



Ölü, donmuş bir kalp kırılabilir miydi? Benimki kırılacak gibi hissediyordum.“Edward” dedi Bella.Kapalı gözlerine bakarak donakaldım.Uyanıp beni burada yakalamış mıydı?Uyuyor gibi gözüküyordu, yine de sesi çok berraktı.Sessizce içini çekti ve sonra huzursuzca döndü.Hala uyuyordu ve rüya görüyordu.“Edward” diye mırılandı yavaşça.Rüyasında beni görüyordu.Ölü, donmuş bir kalp tekrar atabilir miydi? Benimki atacak gibi hissediyordum.“Kal”diye içini çekti.”Gitme. Lütfen, gitme”Beni rüyasında görüyordu ve kabus bile değildi.Onunla kalmamı istiyordu.Beni saran duygulara isim vermek için uğraştım; ama onları anlatabilecek kadar güçlü kelimeler yoktu.Uzun bir süre, içlerinde boğuldum.Yüzeye çıktığımda, önceden olduğum adam değildim.Hayatım bitmeyen, değişmeyen bir geceydi.Her zaman, gereksinim olarak, benim için gece olmalıydı.O zaman şu anda,gecemin yarısında,güneşin doğuyorolması nasıl mümkün olabilirdi?

New Moon Trailer'ından 14 Sn Yayınlandı...

Şafak Vakti ( Breaking Dawn ) İçin Yeşil Işık

Twilight serisinin hayranlarının herhalde en çok merak ettiği konulardan birisi Şafak Vakti (Breaking Dawn) kitabıda sinemaya uyarlanacak mı veya Tutulma (Eclipse)’ya film çekilecek ama Şafak Vakti‘ne ne olacak? Bu soruya bir yeşil ışık yandığının müjdesini vermekten mutluyuz.


Twilight Examiner‘dan Amanda Bell bugünkü yazısında bu konuya açıklık getirmiş;
Alacakaranlık serisinin 4. Kitabı olan Şafak Vakti “hakları satın alınmış hikaye”den “senaryo” aşamasına geçti, ki bu
Melissa Rosenberg’in çok meşgul bir bayan olduğu anlamına geliyor.
Haftalarca bizler sevgili Alacakaranlık karakterlerimizin hikayesinin bu bölümünün (pek çok Alacakaranlık hayranı bunun en önemli bölüm olduğunu düşünebilir) beyaz perdeye aktarılıp, aktarılmayacağını konuştuk.
Şimdi rahatlayabiliriz gibi görünüyor. Şafak Vakti artık IMDb Pro’da “hakları satın alınmış hikaye” listesi yerine “senaryo” listesine geçmiş bulunuyor ve “çekimlerine 2010 yılı ilkbaharı sonlarında başlanması planlanıyor.”
Prodüksiyon planları, açıkçası, Alacakaranlık serilerinin prodüksiyonları için yapılan hızlandırılmış çalışmalar ile, tam zamanında işliyor. (pek çok karakterin fiziksel özelliklerinin, onları canlandıracak oyuncular sayesinde değişmeyeceği gerçeği, hepimizin bildiği gibi, en ağır eleştirileri yapanları bile rahatlatıyor) Filmin çekilmesindeki olası engellere rağmen, Summit Entertainment ve Alacakaranlık Serisi: Yeni Ay ve Tutulma filmlerinin arkasındaki iyi insanlar hayranların pek çoğunun serinin tamamlanmamasından oldukça rahatsız olacakları gerçeğinin bilincine vardılar.
Şafak Vakti’ni beyazperdede görmeyi dileyenler için Alacakaranlık Serisi: Şafak Vakti’nin durumunun değişmesi iyi haber. Ama halen bu haberin doğrulanması yolunda bir adım daha var, bizler konu hakkında resmi bir basın açıklaması görmeden söylenti üzerine söylenti üretileceğe benziyor.
Konu ile ilgili haberlerin birinde, Summit Entertainment hakkındaki yakın tarihli bir makalede, Alacakaranlık, Yeni Ay ve Tutulma’nın prodüksiyon ve dağıtımından sorumlu firma Şafak Vakti’nin de filme çekilmesinin gerekliliğini kabul ettiklerine değinerek, Şafak Vakti’nin şu anki durumu hakkında bize ipucu verdiler.
Şimdi işin en zor (en azından, şimdiye kadar ki deneyimlerimizden sonra) kısmı: filmi kim çekecek? Catherine Hardwicke, Chris Weitz ve Dalid Slade gibi birbirlerinden çok ayrı bireysel tarz ve vizyonu olan üç yönetmenden sonra, Şafak Vakti’nin dümeninde kim olacak?

New Moon’un Yeni Yıldızı Jamie Campbell Bower ( Caius) İle Röportaj



MTV: Comic-Con’a ve “Twilight” a hoşgeldin Jamie. Burada olmak nasıl bir duygu?

Jamie Campbell Bower: Oldukça iyi, dostum. Dün gece 5.30’ta uçaktan indim, doğruca Gaslamp meydanına gittim ve Twilighter’ları selamladım. Bu çılgınlıktı.

MTV: Filmi hayranlara tanıttın mı?

Bower: Evet bunu birlikte yaptık. Tüm oyuncular… İzleyen herkese merhaba diyebilmek için etrafta dolaştık, çünkü Alacakaranlık’ın bir gösterimini yapıyorlardı ve bu yüzden hep beraber içeriye girdik. Yemin ederim, 4 kişinin falan kalp krizi geçirdiğini gördüm.

MTV: Şu anda bir “Twilight Saga” grubu üyesi olduğunu bilmek nasıl bir şey?

Bower: Güzel. Sanırım bunu kullanabilirim, kötü bir şekilde.

MTV: Yeni Ay’daki karakterinden bahset bize.

Bower: Volturi’nin lideri Caius’u oynuyorum. Onlar(Volturi) bir grup ve vampir topluluğunu etkili bir şekilde yönetiyorlar. Yasaları koyuyorlar. Ben, Aro’yu oynayan Michael Sheen ve Marcus’u oynayan Christopher Heyerdahl diye biri daha. Bella’yı öldürmeye ve Edward’ı bizimle yaşamasına ikna etmeye çalışıyoruz. Çünkü Peter(Carlisle Cullen) daha önce gelip bizimle yaşamıştı ve Cullenları çok seviyoruz.

MTV: Yönetmen Chris Weitz bu oyuncuların çoğuna yabancı, sen de öyle. Siz iki yeni gelen arasında film çekimi başlamadan önce ne tür konuşmalar oldu?

Bower:O bize çok fazla özgürlük tanıyor. Filmden önce oturduk ve ortaya fikirler attık.Volturuninki gibi Caius’un hikayesi de zaten ortadaydı. Tamamen açıklayıcı bir hikayeydi. Oturduk ve dedim ki “Sanırım Caius’un kökleşmiş bir öfkesi var. Özel bir gücü yok ve bu yüzden oldukça kızgın çünkü diğerlerinin var.” Ve daha sonra sete geldiğimizde Chris “Bu fikrin peşinden git” dedi. Aynı şekilde bir kaç çekim yaptık daha sonra bunları değiştirdik ve çılgınca bir şeyler yaptım.

MTV: Bu çılgınca çekimlere bir örnek verir misin?

Bower: Değişik aksanlar kullandık, değişik stiller.Çok içedödük bir tane ve daha sonra tamamen abartılı olan bir başkasını. Çok eğlenceliydi.

MTV: N e yazık ki seni Yeni Ay fragmanında göremiyoruz. Belki bu yüzden bize Caius’tan bir ipucu verbilirsin. Kameraya bak ve karakterin tarzıyla favori cümleni söyle.

Bower: ( O karaktere bürünür ve) “İkinci bir şans sunmayız. Sözünüzü en kısa zamanda yerine getirmenizi tavsiye ederim.”

Yeni Ay Filminde, Kitaba Göre Hangi Farklar Var??

Life & Style Magazinde yer alan bir habere göre Yeni Ay (New Moon) filminin kitabına göre farklı olacağından bahsediliyor.


  • Filmde Bella’nın Edward’ιn sesini duymak, onu hatιrlamak için kendini tehlikeye atışιnı çok daha dikkat çekici şekilde olacağı belirtilmiş.

  • Filmde kitaptakinden farklι düşünülmüş sahnelerden birisi de Edward’ιn sadece ses olarak değil halisünasyon kurgusunda görsel olarakta görülecek olması.

  • Filmi kitaba göre daha aksiyonlu yapacak diğer unsurun, Laurent’in Kurtadamlar tarafιndan öldürülme sahnesinin kesintisiz gösterileceği yönünde. Anlaşιlan o ki kurtadam şovu bu defa kesinleşti.

  • Son olarakta Bella’nın vampir olma istegi üzerine Edward’ιn evlilik şartı yerine çok daha farklı bir şart koşulacağı bildirilmiş.

The Twilight Saga: The Official Guide Geliyor...


The Twilight Saga: The Official Guide Geliyor...

Bilindiği üzere Twilight Saga sona erdiğinde, Stephenie Meyer’ın planladığı iki projesi daha olduğu duyurulmuştu kendisi tarafından.
Bu projelerden birisi, hepimizin nefeslerimizi tutarak beklediğimiz “Midnight Sun” projesiydi.Yaşanan talihsizlikler olsa bile Stephenie Meyer, bu projeyi devam ettiriyor.
Twilight Saga fanlarının merakla beklediği ikinci projesi ise The Twilight Saga: The Official Guide (Alacaranlık Destanı: Resmi Rehber) projesiydi. Twilight Saga için bir rehber niteliği taşıyan kitap, serinin bir çok hayranı için oldukça önemli bir projeydi. Çünkü bu rehber kitap sayesinde, kitaplarda kısaca bahsedilmiş, üzerinde durulmamış bir çok ayrıntı aydınlanacaktı.
Ve bundan kısa bir süre önce Stephenie Meyer,
The Twilight Saga: The Official Guide’ın hazırlıklarını tamamlandığını ve satışa sunulduğunu duyurmuştur. Ayrıca Meyer, kitap içeriği hakkında da küçük bilgiler vermeyi ihmal etmedi.
The Twilight Saga: The Official Guide’da, karakter profilleri, soy ağacı haritaları, önemli bir çok ekstra bilgi ve verilen bilgilerin tam olarak nereye ait olduğunun rahatça bulunabilmesi açısından kitaplarda bakılması gereken yerleri gösteren not bölümlerinin de bulunacak.
Stephenie Meyer bu kitabın amacının, birçok karakteri derinlerine inerek inceleme olanağı sağlamak ve birçok olayın altındaki sebepleri daha ayrıntılı bir şekilde anlatabilmek olduğunu söylüyor.

TwiLİGhT -- NeW MoON KaRşILaŞTıRmAsI

TwiLİGhT -- NeW MoON KaRşILaŞTıRmAsI

YeNi Ay GösTerİm TaRihLeRi

İşte Tüm Tarihler…

• Argentina – Kasım 19, 2009
• Austria – Ocak 8, 2010
• Australia – Kasım 19, 2009
• Belgium – Kasım 18, 2009
• Bolivia – Ocak 1, 2010
• Brazil – Kasım 20, 2009
• Bulgaria – Kasım 20, 2009
• Canada – Kasım 20, 2009
• Chile – Kasım 26, 2009
• China – DAHA SONRA BELİRLENECEK
• Colombia – Ocak 1, 2010
• CIS – Aralık 3, 2009
• Costa Rica – Kasım 2009
• Croatia – Aralık 10, 2009
• Czech Republic – Kasım 26, 2009
• Denmark – Kasım 20, 2009
• Dominican Republic – Kasım 2009
• Ecuador – Ocak 1, 2010
• Egypt – Aralık 23, 2009
• Estonia – Kasım 27, 2009
• Finland – Kasım 20, 2009
• France – Kasım 18, 2009
• Germany – Ocak 7, 2010
• Greece – Ocak 19, 2009
• Guatemala – Kasım 2009
• Honduras – Kasım 2009
• Hong Kong – Aralık 17, 2009
• Hungary – Kasım 19, 2009
• Iceland – Kasım 20, 2009
• India – DAHA SONRA BELİRLENECEK
• Indonesia – Kasım 21, 2009
• Israel – Aralık 10, 2009
• Italy – Kasım 20, 2009
• Japan – Kasım 28, 2009
• Latvia – DAHA SONRA BELİRLENECEK
• Lebanon – Kasım 26, 2009
• Lithuania – Kasım 27, 2009
• Malaysia – Kasım 26, 2009
• Mexico – Kasım 20, 2009
• The Netherlands – Kasım 19, 2009
• New Zealand – Kasım 19, 2009
• Norway – Kasım 20, 2009
• Pakistan – DAHA SONRA BELİRLENECEK
• Panama – Kasım 2009
• Peru – Kasım 26, 2009
• Philippines – Kasım 20, 2009
• Poland – Kasım 20, 2009
• Portugal – Kasım 26, 2009
• Romania – Kasım 20, 2009
• Serbia – DAHA SONRA BELİRLENECEK
• Singapore – Aralık 3, 2009
• Slovak Republic – Ocak 14, 2009
• Slovenia – DAHA SONRA BELİRLENECEK
• South Africa – Kasım 27, 2009
• South Korea – Aralık 3, 2009
• Sweden – Kasım 20, 2009
• Switzerland, French – Kasım 18, 2009
• Switzerland, German – Ocak 7, 20010
• Switzerland, Italian – Kasım 20, 2009
• Taiwan – Aralık 4, 2009
• Thailand – Kasım 19, 2009
• Turkey – Kasım 20, 2009
• UAE – Kasım 26, 2009
• United States – Kasım 20, 2009
• Ukraine – Aralık 3, 2009
• United Kingdom – Kasım 20, 2009
• Uruguay – Ocak 1, 2010
• Venezuela – Kasım 27, 2009
• Vietnam – DAHA SONRA BELİRLENECEK
• West Indies – DAHA SONRA BELİRLENECEK

13 Ağustos 2009 Perşembe

New Moon Yeni Fragman ( 2. Fragman )

7 Ağustos 2009 Cuma

Kamera Arkası...




Ay Çok Hoşuma Gİtti Yha..Çok GÜsell...

Resim ÇekTiRİolAR...

Robert Pattinson And Taylor Lautner On Tyra Banks Show

5 Ağustos 2009 Çarşamba

Twilight Edward Cullen Vampire

Twilight Türkçe Alt Yazılı Fragman


3 Ağustos 2009 Pazartesi

Twilight The Movie


Le Grand Journal Robert Pattinson Kristen Stewart Video



ingilizce bişi anlamadımm ama yinede onların görüntüse yeter..:D

**RoBerT PaTTiNsON'ıN OyNaDıĞı FilMLeR**

Oyuncu Olduğu Filmler


Gurur Dünyası (2004)



Kılıcın Gücü Yüzüğün Laneti (2004)



Harry Potter ve Ateş Kadehi (2005)



The Haunted Airman (2006)



Kötü Annenin Elkitabı (2007)



How To Be (2008)



Alacakaranlık (2008)



The Summer House (2008)



Little Ashes (2008)



New Moon (2009)



Eclipse (2010)




Unbound Captives (2011)



Beni Hatırla (2011)






Breaking Dawn (2011)






2 Ağustos 2009 Pazar

[[AlaCaKaRanLıK FilMi HaKKıNdA]]

Alacakaranlık Filmi Hakkında



Alacakaranlık (İngilizce: Twilight), Stephenie Meyer'in 2005'de yazdığı aynı adlı romanından uyarlanan 2008 yapımı sinema filmidir. Catherine Hardwicke'in yönettiği filmin başrollerinde Kristen Stewart (Bella) ve Robert Pattinson (Edward) yer alır. Proje yapım öncesi aşamaya gelmeden önce Summit Entertainment tarafından üç yıl boyunca gelişme aşamasında bırakıldı. Romanın uyarlama senaryosu Melissa Rosenberg WGA grevinden hemen önce Kasım 2007'de tamamlandı. 2008'de kış ve ilkbahar boyunca öncelikli olarak Oregon'da çekilen film, Kuzey Amerika'da 21 Kasım 2008 tarihinde gösterime girdi ve açılış gününde 35.7 milyon dolar hasılat elde etti. Filmin müzikleri de 4 Kasım 2008'de piyasaya çıktı.

Özet


On yedi yaşındaki Isabella Swan babası Charlie ile birlikte yaşamak üzere küçük bir kasaba olan Forks, Washington'a taşınır. Burada yüz sekiz yaşında bir vampir olup, on yedi yaşında görünen gizemli sınıf arkadaşı Edward Cullen ile tanışır. Edward'ın ilk başlarda Bella'dan uzak durmaya çalışmasına rağmen, sonrasında bir birlerine geri dönülemez bir şekilde aşık olurlar. Üç göçebe vampir James, Victoria ve Laurent geldiğinde ise, Bella'nın hayatı tehlikeye girer ve Edward'ın ailesi Carlisle, Esme, Alice, Jasper, Emmett ve Rosalie onun hayatını çok geç olmadan kurtarmak için uğraşırlar.

Proje gelişimi


Summit Entertainment Nisan 2007'de yeniden kurulup tam hizmet bir film stüdyosu haline geldiğinde haklarını Paramount Pictures'dan aldığı, Stephenie Meyer'in yazdığı Twilight romanının bir uyarlamasını geliştirmeye başladı. Takip eden Ekim'de Catherine Hardwicke yönetmen ve Melissa Rosenberg senaryo yazarı olarak projeye dahil oldu. Rosenberg WGA grevi nedeniyle projeyi 31 Ekim'den önce tamamlayabilmek için tam zamanlı olarak çalıştı. Hardwicke ve Rosenberg'in işbirliği ile yazılan senaryo altı haftada tamamlandı. Senaryoda romandaki bazı karakterlere yer verilmezken bazı karakterler diğerleri ile birleştirildi. Filmin çekimleri Şubat 2008'de başladı ve 2 Mayıs'da sona erdi. Sahneler öncelikli olarak Portland, Oregon'da çekildi. Okul sahneleri için kitapta adı geçen Forks High School'un yerine filmde Kalama High School kullanıldı. Diğer sahneler ayrıca St. Helens, Oregon'da da çekildi. Stüdyo, yine Meyers'in kitaplarını temel alan en az üç filmlik bir seri yaratmayı düşünüyor.

Hardwicke, Kristen Stewart'ı o
Adventureland filminin setindeyken resmi olmayan bir prova için ziyaret etti ve sonuçtan memnun kaldı. Yönetmenin Edward Cullen karakteri için ilk tercihi Robert Pattinson değildi ancak yönetmenin evinde Stewart ile yaptığı denemeden geçince kadroya dahil oldu. Pattison test öncesinde roman serisi ile yabancıydı ancak kitapları daha sonra okudu. Meyer ona Edward'ın bakış açısı ile Alacakaranlık'taki olayların kroniğinin çıkarıldığı henüz bitmemiş Midnight Sun adlı kitabına ait bir el yazması verdi. Roman hayranlarının Edward karakteri için Pattison'ın seçilmesine tepkileri ilk başlarda olumsuz oldu. Meyer iki ana karakteri oynayacakların seçiminden dolayı memnun olmuştu.

Oyuncu seçimi


Peter Facinelli, Carlisle Cullen karakteri için ilk seçilen kişi değildi. Hardwicke ondan hoşlanmıştı ancak stüdyo ısrarla başka birini istiyordu. Bilinmeyen sebeplerden dolayı stüdyonun istediği oyuncu kadrodan çıktı ve onun yerine Facinelli seçildi. Alice Cullen rolü için Ashley Greene'in seçilmesi hayranlar arasında büyük tartışmalara sebep oldu, çünkü Greene romandaki karakter için belirtilenden on sekiz santimetre daha uzundu. Meyer ayrıca Rachael Leigh Cook'unda Alice için düşündüğü kişilerden biri olduğunu belirtti.
Kellan Lutz, Emmett Cullen karakteri için seçmeler sonuçlandığında HBO'nun mini dizisi Generation Kill'in çekimleri için Afrika'da bulunuyordu. Aralık 2007'de yapım bittiğinde rol
başka biri tarafından alınmıştı ancak rolü alan oyuncu çekilince Lutz hemen provaya alındı ve ardından Hardwicke tarafından kişisel olarak seçileceği Oregon'a gitti.


Çekimler ve Yapım Sonrası

Bir haftadan fazla süren provalardan sonra çekimler 44 gün sürdü ve 2 Mayıs 2008'de tamamlandı. İlk çıkış filmi Thirteene (2003) benzer bir şekilde Hardwicke bu filmde de filmi gerçek hissettirebilmek için hand-held cinematography tekniğini daha kapsamlı bir şekilde kullanmayı tercih etti. Meyer film setini üç kez ziyaret etti ve hikâyenin farklı yönleriyle ilgili olarak kendisine danışıldı. Ayrıca filmde yazarın küçük bir cameo görüntüsüne yer verildi. Vampir karakterleri canlandıran oyuncular ten renklerinin solgun görünebilmesi için, bu yönde makyaj da yapılmış olmasına rağmen gün ışığına çıkmaktan kaçındılar. Oyuncular ayrıca bir koreograf ile çalıştılar ve vücut hareketlerinin daha zarif görünebilmesi için farklı kedi türleri üzerinde gözlem yaptılar.
Film çekimleri öncelikli olarak Portland Oregon'da yapıldı. Oyuncular dublörlük işlerin çoğunu kendileri yaptılar. Yapımın ilk haftasında çekilen, bale stüdyosunda Gigandet ve Pattinson karakterleri arasında geçen dövüş sahnesinde hikâyedeki vampirlerin insanüstü güçlerinin ve hızlarının yansıtılabilmesi için kablo tekniği kullanıldı.

1 Ağustos 2009 Cumartesi

**RoBerT PaTTinSoN İle RöpÖrTaJlaR**

Robert'la kısa bir röportaj...





- İlk öpücüğünde kaç yaşındaydın?
12.

- Kim senin ünlü aşkın?
Kristen Stewart.

- Hangi kız modası senin kafanızı karıştırıyor?
Ugg çizmeler.

- Gizlice sevdiğin kız muhabbetleri olan bir film?
Pippi Longstocking.

- En sevdiğin tv programı?
American Idol ve X Factor.

- Senin hayatının film versiyonunda seni kim oynamalı?
Kendim oynardım çünkü büyük olasılıkla bundan sonra görevde olmayabilirim.

- Hayalindeki meslek nedir?
Piyanist olmak.

- Eğer bir gün biriyle dünayı gezersen bu kim olurdu?
Çok fazla saygı duyulan ve güzü olan biri. George Bush olabilir.

- Ailende en yakın olduğun kişi?
Köpeğim Patty.

- En sevdiğin web sitesi?
Youtube.

- Onsuz yaşayamayacağın fast food nedir?
Bütün hepsini severim ama sanırım favorim In-N-Out Burger.

- En kötü huyun hangisidir?
Çok Konuşmak.

- İpodunda en son dinlediğin şarkı hangisidir?
Hangisiydi kesin olarak hatırlamıyorum, ama James Brown un Black Caesar albümünden birşeylerdi.

- En son aldığın şey nedir?
Tuvalet Kağıdı.

- Geçen gece ne hakkında hayal kurdun?
Kristen Stewart.

- Cüzdanında ne kadar para var?
Binlerce dolar.

- Boşluğu doldur. 17 yaşındayken...
Çok havalıydım çünkü kendi hakkımda bilgisizdim.