-

13 Eylül 2009 Pazar

Forever Dawn



Forever Dawn, resimden de anlaşıldığı gibi bi kitaptır ama nasıl?

Bildiğimiz The Twilight Saga serisi. Yalnız hepsi tek bir kitapta toplanmış. Daha doğrusu Stephenie Meyer bu kitabı, serinin kitapları çıkmadan önce, Ocak 2004‘te yazmış ama Forever Dawn, genç okuyuculara hitap etmediği için, satışa çıkmadan rafa kaldırılmış. Ayrıca, diğer kitaplar, hızla satış rekorları kırdığı için, Forever Dawn yayınlanmamış. Stephenie Meyer kitabın bir kopyasını kardeşine hediye etmiş doğum gününde. Buda “doğum günü için kitap kötü bir hediyedir” düşüncesini çürütüyor. Hangimiz istemez ki yayınlanmamış bir Twilight kitabına sahip olmayı? Ama iyi haber, Stephenie bu kitabı parçalar halinde okutacakmış bizlere. Ne güzel. Ama tabiki sitesinde olacak ve ingilizce bilenlere ne mutlu. Ayrıca Stephenie’nin sitesinde, sıkça sorulan sorular bölümündede tartışılmaktaymış. Ayrıca Stephenie’nin kendi sitesinden anladığım kadarıyla diyor ki:

Bu parça, Twilight serisini düzenlemeden önce, Ocak 2004′te yazılmış. Yazmış, çünkü Edward ve Bella‘yla daha fazla vakit geçirmek istemiş. Bu hikayede yeni bir karakter daha varmış: Max yani J. Jenks’in asistanı.


Ve bunlarda Forever Dawn ve Twilight serisi arasındaki farklar:


  • Jacob ve Bella hiç bu kadar fazla yaklaşmıyorlar. New Moon (Yeni Ay)’daki ve Eclipse (Tutulma)’deki olayların hiçbiri gerçekleşmiyor. Edward, Bella’yı hiç terk etmiyor, böylece Jacob ile birbirlerine hiç bağlanmıyorlar. Jacob’ın, Bella’ya olan hisleri anlık bir beğeni olarak kalıyor.

  • Jacob, küçük bir karakter olduğu için Kurtadamlar sadece hikayede görünüyorlar. Tam olarak varlar ama fazla bilgi yok. Çoğu kurtadamın ismi de yok.

  • Bütün hikaye Bella’nın gözünden yazılmış. Bu nedenle hamilelik olayının üstünde daha fazla duruluyor. ~ Not: Breaking Dawn (Şafak Vakti)’da hamilelik kısmı, Jacob’ın gözünden yazılan kısıma denk geliyor.

  • Jacob, doğumdan sonra orada olmuyor. Doğal olarak, Renesme’yi, Bella, Charlie’yi ziyaret ettiğinde, yani doğumdan bir kaç hafta sonra mühürlüyor.

  • Tutulma ve Yeniay olmadan, Victoria ve Laurent hayatta. Laurent, Irina ile mutlu bir yaşam sürüyor ve Cullen’ların, Volturi ile yüzleşmesi sırasında, onların yanında oluyor. Cullen’ları, Volturi’ye ihbar eden Irina yerine Victoria oluyor. Asıl suçlamayı yapmak üzere, kendisine bir arkadaş olarak Riley’yi yaratıyor. Aro’nun kendi gündemini bilmesini istemiyor -ya da bebeğin yarı vampir olduğunu, ve bunu kendisinin bildiğini-

  • Kurtlar, Victoria’yı öldürüyorlar. Final yüzleşmesindeki tek ölü karakter o.

  • Son bölüm aynı şekilde bitiyor. Ama sonda bir epilog var. Max’i (J. Jenk’in asistanı) içeriyor. Bella ile ilk baştaki etkileşimleri biraz daha fazla, bu nedenle, Bella ona bir iyilik borçlu olduğunu hissediyor. Max’a numarasını veriyor ve yardıma ihtiyacı olursa, kendisinin yardım edeceğini söylüyor. Max kendisini bir takım belaların içine sokuyor, Bella’da ona yardıma gidiyor.

0 yorum: