-

17 Ekim 2009 Cumartesi

##AshLeY GReeNe##



Ashley Greene

Ashley Michele Greene, (d. 21 Şubat 1987) Amerikan film oyuncusu ve modeldir. Ashley Greene, en iyi olarak 2008'de gösterime giren Twilight filmindeki Alice Cullen rolü ile tanınmıştır.

Kişisel yaşamı :

Ashley Jacksonville'de sigortatıcılık sektöründe çalışan Michele ve denizci biri olan Joe Greene'in kızları olarak doğdu.Jacksonville ve Middleburg'da büyüyen Ashley 10. sınıfta Wolfson Lisesi'ne geçmeden önce University Christian School'a gitti.17 yaşında iken oyunculuk hayatına atılmak için Los Angeles'a taşındı. Ashley'nin Joe adında kendisinden büyük bir erkek kardeşi bulunmaktadır. Joe hala Jacksonville'de ailesi ile birlikte yaşamaktadır.Ashley ayrıca, filmin baş rol oyuncularından, film çekilmeden önce de tanıdığı Kellan Lutz ve Jackson Rathbone ile yakın arkadaştır.

Kariyeri :

Ashley model olmak istiyordu fakat bir model olmak için yeteri kadar uzun olmadığı ve podyumlarda yer almak yerine televizyon ve reklamlarda yer alması önerildi.T
elevizyon ve oyunculuk dersleri aldıktan sonra, oyunculuğa aşık olan Ashley bunu modellikten daha çok sevdiğinin farkına vardı.Bu nedenle Ashley, 17. yaşının başlarında liseden mezun oldu ve oyunculuk kariyerine atılmak için Los Angeles'a taşındı.Ashley, konuk olarak Crossing Jordan, Punk'd gibi bir çok televizyon programında yer aldı. Ashley'nin ani yükselişi 2008 yılında, Stephenie Meyer'in aynı adı taşıyan romanından esinlenilerek gösterime giren Twilight filminde oynamasıyla başladı. Ashley, gösterime girecek olan Warrior adlı filmde Alacakaranlık filminin baş rol oyuncularından olan Kellan Lutz ile yeniden aynı yapımda yer alacak.

Rol Aldığı Filmler :

Punk'd
Madtv
Crossing Jordan
Desire
King Of California
Shark
Otis
Twilight
Summer's Blood
New Moon
Radio Free Albemuth
Skateland
Warrior
Eclipse

0 yorum: