-

24 Temmuz 2009 Cuma

Twilight Karakter Analizi..



Edward Cullen

Gerçek Adı: Edward Anthony Masen Cullen
Lakap: Lion
Doğum tarihi: 20 Haziran 1901
Doğum yeri: Chicago, Illinois
Değişim tarihi: 1918
Yaş: 17
Özel Yetenek: Bella Swan istisna olmak üzere diğerlerinin zihinlerini okuyabilmek.
Fiziksel Özellikleri:
Saç Rengi: Bronz/Bakır
Göz Rengi: İnsanlarınki gibi, yeşil. insan yerine hayvan yiyen vampirlerinki gibi, acıktığındaysa siyah.

YAşamı

Edward Alacakaranlıkta Bellayla ilk karsılaştığında Bellanın kanının kokusu Edward’ı çılgına çevirir ve onu öldüreceğinden korkar. Bu felaketi önlemek için Alaska’ya gider, ama sonunda evine yani Forks’a geri döner. Bella’nın hayatının düzeninin bozulmasına izin vermemekte kararlıdır. Edward Bellayla sınıfta konuşmaya başlar. Onun dönüşünden sonraki gün, Bella’yı bir minibüs tarafından vurulmaktan kurtarmak için doğaüstü hızı ve kuvvetini kullanarak insan olmadığı gerçeğini dışa vurup kendini tehlikeye atar. Bella Edward’ın yeteneklerine şahit olur ve ondan şüphelenmeye başlar ama Edward sıradan bir insan olduğu konusunda ısrar eder. Ve iki arkadaş sonunda birbirlerine aşık olur. La Push’a yapılan bir gezide, Bella Jacob Black tarafından güya Cullen ailesinin büyük büyük babasının zamanından beri yasayan ve hayvan kanıyla beslenen bir vampir topluluğu olduğunu öğrenir.



Esme Cullen

Değişim tarihi: 1921
Doğum tarihi: 1885
Fiziksel Görünüş:
Saç Rengi: Karamel
Göz Rengi: Altın Rengi
Tasvir: Zayıf, Cullenlar gibi güneşte parlayan soluk bir deri, gözlerinin altında mor halkalar var.

Yaşamı:

Esme 1885lerde doğmuştu. Onun erken yaşamı hakkında az miktar da olsa bilgiye sahibiz, Columbus kenar mahallelerinin yakınında yaşadığı dışında. O ilk 16 yaşındayken Doktor Carlisle ile karşılaştı, ağaca tırmanırken bacağını kırmıştı. Çok geçmeden şehir dışına taşındı ama Esme asla o olayı unutmadı. Batıda bir okulda öğretmen olmayı istiyordu fakat ailesi kalıp evlenmesi konusunda çok baskıcıydılar. 22 yaşındayken ailesini memnun ve mutlu etmek için gönüllü olarak Charles Evenson’la evlendi. Ama çok geçmeden kocasının, ağzı bozuk bir adam olduğunu fark etti.Kocası 1. Dünya Savaşına katıldı. Döndüğünde Esme hamileydi, Esme’nin artık kaçması için bir nedeni vardı. Kuzeye kaçıp öğretmen oldu. 1921′de oğlu doğdu fakat birkaç gün sonra akciğer kanserinden öldü. Bebeğinin ölümünden sonra Esme artık yaşaması için bir sebebi olmadığını fark etti. Bir uçurumdan atlayarak intihar etti, kalbinin hâlâ atmasına rağmen morga getirildiğinde ölü olduğunu varsayıyorlardı. Dr. Cullen o zamanlarda o alanda çalışıyordu. Onun 10 yıl önceki mutlu, güzel genç kız olduğunun farkına vardı. Carlisle, Esme’nin daha fazla acı çekmesini istemedi ve onu dönüştürmeye karar verdi.



Rosalie Hale

Edward'ın üvey kardeşidir.Ailesine çok bağlı olduğundan dolayı, Edward'ı kaybetmekten korkup Isabella'ya büyük bir kin beslemiştir.Zamanla arasındaki anlaşmazlık yok olup birbirlerine kardeşçesine bağlanmışlardır.Zamanla en yakın arkadaş olmuşlardır.Diğer Cullenler'le sonradan iyi anlaşmaya başlamıştır.

Özel Güç:Hayvanlarla iletişim kurabilme



Isabella Cullen

Babasının yanına Forks'a taşınır.Burada Edward’la tanışır ve bir zaman sonra Edward’ın vampir olduğunu öğrenir.Edward ile evlenip hamile kalır.Doğum sırasında sorunlar çıktığı için Edward tarafından vampire dönüştürülür.Kristyn'le çok yakın arkadaşlardır.

ÖZEL GÜÇ:Çevresindeki Tüm Vampirleri Koruyabilme(tek bu degill)



Alice Cullen

Çok şirin ve hareketlidir.Nasıl ve kim tarafından vampir olduğu bilinmiyordur.Geçmişi net değildir..Kardeşi Rosalie ile birbirlerini çok severler.Bells ile tanıştıkları zaman özel gücünü kullanarak, ileride aralarının çok iyi olacağını görmüştür.

ÖZEL GÜÇ:Geleceği Görebilme



Jasper Hale

Jasper 1843'te doğdu.İç savaş için orduya katıldı. Jasper ,Maria adında bir vampir tarafından dönüştürüldü.Maria'nın yanındayken yeni doğanları özel gücüyle sakinleştiriyor,işleri bitince onları imha ediyordu.Jasper bir süre sonra depresyona girdi ve Maria'nın yanından kaçtı. Philadelphia'da gerçek aşkı Alice ile karşılaştı.Bir akşam yemeğinde yüz yüze geldiler.Alice onu uzun zamandır beklediğinden ve Cullen ailesinden bahsetti.

Özel Güç:Çevresindekilerin duygularını kontrol etme.



Emmett Cullen

Önceki Adı: Emmett McCarty
Doğum tarihi: 1915
Değişim tarihi: 1935
Yaş: 20

Fiziksel Görünüş:
Tasvir: Çok uzun (hatta Cullenların en uzunu), yapılı, gamzelere sahip, kıvırcık koyu saçlara sahip, yuvarlak bir yüzü ve çocuksu bir bakışı var (Bella onun bir oyuncak ayıyı andırdığını söylüyor)
Saç Rengi: Koyu
Göz Rengi: Altın rengi

Yaşamı:

Emmett 1935′te Carlisle Cullen tarafından vampire dönüştürüldüğünde 20 yaşındaydı, Rosalie Hale’in dönüştürülmesinden 2 yıl sonra. Emmett Tennessee dağlarında tırmanışı sırasında bir ayı tarafından yaralanmıştı. Saldırıdan dolayı neredeyse ölecekken Rosalie onu kurtarmış ve kmlerce taşıyıp Charlisle’ye getirmişti.



Carlisle Cullen
Yaş: 23
Doğum tarihi: 1640
Doğum yeri: Londra

Fiziksel Özellikler:

Saç Rengi: Sarı
Tasvir: Zayıf ama kaslı; bir modeli, film yıldızını andırıyor, Carlisle (Bella’nın babası) hastanedeki birçok hemşirenin Carlisle yüzünden işine konsantre olamadığını söylüyor.

Yaşamı:

Carlisle Cullen, bir Anglikan papazının tek oğlu, 1640larda Londra’da doğdu, İngiltere’de dinsel karışıklığın olduğu sıralar. Carlisle’nin babası ve diğer papazlar, kurt adamlar, cadılar, vampirler için avlar düzenlerlerdi. Kötülük ve günah dünyasını kurtarmayı deniyorlardı ama çoğunlukla bu gruplar masum insanları öldürüyorlardı, gerçek kötü yaratıkları değil. Carlisle, babası tarafından bu baskıncıların başına getirildi. Suçluları yakalamak konusunda pek iyi değildi ama çok inatçı ve zekiydi. Şehrin kanalizasyonunda yaşayan sadece geceleri avlanan bir grup vampiri keşfetti. Carlisle ve grubu vampirleri öldürmek için geldiklerinde aksilik oldu ve Carlisle yaralandı vampir tarafından. Bu durumun evde nasıl karşılanacağını bilmiyordu muhtemelen diğer vampirlere yapıldığı gibi yakılarak öldürülecekti. Bu yüzden Carlisle kendini bir patates kilerinde sakladı sakladı, yaralarının üzerine çürük patates koydu. 3 gün süren o acı verici değişimden sonra Carlisle vampir olarak ortaya çıktı. Carlisle, ne haline dönüştüğünü anlayınca dehşete düştü

0 yorum: