-

16 Ağustos 2009 Pazar

KitAp KaPaKLaRınInN AnlAmLaRı...


YASAK MEYVE = Yasak Aşk Bağlantısı.
Edward’ın Bella’yı sevmesi kesinlikle yasak çünkü ona çok fazla zarar verebilir hatta öldürebilir bile. Ama Edward, Bella’dan uzak duramıyor… Elmayı tutan ellerin anlamı da Edward’ın ellerindeki aşk…
ÖLEN ÇİÇEK

Bu da Bella’yı simgeliyor. O çiçeğin normalde, mutluyken, çok güzel gözükmesi gerekiyor. Ama Edward Bella’dan ayrıldığında, bella yaşamın hiçbir anlamının kalmadığını düşünüyor bu da onun mutlu bir çiçekten ölmek üzere olan bir çiçeğe dönüşmesine neden oluyor diyebiliriz.

KIRMIZI KURDELE
Bella’nın Edward’a olan bitmez aşkını ve Jacob’a olan aşkını simgeliyor. (Ki kırmızı aşk rengidir bilindiği gibi)Bella’nın Edward ve Jacob arasında bir seçim yapması gerekiyor ve tabiki Edward’ı seçiyor ama kurdelenin tam kopmamış olması da Jacob’la arkadaşlığını hala devam ettirmek istemesi anlamına geliyor.


Bella’nın en zayıfken en güçlü kişi haline gelmesi…

Bella vampire dönüşmeden önce kitaptaki en zayıf karakterdi.Bu da arka taraftaki kırmızı piyonla gösterilmiş.Piyon – satrançtaki en zayıf taşKırmızı renk – Bella’nın kanını simgeliyor.
Ama Edward onu vampire dönüştürdükten sonra tüm Cullenlar arasında en güçlü kız haline geliyor ve bu da önde duran beyaz (kan yok) vezirle, yani satrançtaki en güçlü taşla simgeleniyor.

0 yorum: